Yoga

 

 

 

 

 

 

Yoga

En af de væsentlige ting ved yoga er, at den får dig til være i nuet.

Tit opstår ubalancer i os - både fysisk og psykisk - ved at vi ikke mærker, hvordan vi rent faktisk har det. Sindet "stikker af". Og digter. Finder på. Bekymringer opstår. Tankemylder opstår.

Og det hele sætter sig som spændinger et sted i kroppen.

Selv gamle fortællinger og overbevisninger har deres krog et sted i kroppen. Og sidder som spændinger og låste muskler, bindevæv og led.

Yoga bringer dig til stede i din krop. Her og nu.

Og løsner både muskler gennem de langsomme og blide stræk. Og løsner de spændinger, der sidder i kroppen. Og gemmer sig i sindet. 

iStock-912254676

       Yoga giver dig...

Genskaber en god kropskontakt: Gennem blid bevægelse og yoga får du genskabt din kropskontakt, så du bedre kan mærke, hvad der sker i dig. Og derfor også ved, hvad du skal
Skaber smidighed: De langsomme og blide stræk skaber smidighed og styrke i dine muskler. Og skaber forbindelse til dit sind. Så smidigheden også breder sig her.
Skaber balance og ro inden i: De blide bevægelser og det dybe åndedræt, som følger bevægelserne, skaber ro og balance i hele dit system.
Bringer dig til stede med nærvær i nuet: Når du laver den blide mindfulness yoga kommer du fuldkomment til stede i bevægelserne med din krop med fuldt nærvær og flow.
Sender sundhed ud i cellerne: Yogaen hjælper din krop med at udskille affaldsstoffer og blive endnu bedre til at udnytte næringsstofferne. Du bliver friskere, mere koncentreret og sundere med yoga.

Mindful Yoga

Med en mindful tilgang for yogaen, guides du via dit åndedræt gennem hele kroppen med både afspændende, genopbyggende og styrkende øvelser.

Du vil både opleve dig mere rolig og afslappet og samtidig mere klar og stærk.

Ved hele tiden at have opmærksomhed på dit åndedræt og bevæge dig til i forening med dit åndedræt vil åndedrættet komme til at fungere som dit anker gennem alle øvelserne.

Du vil opleve at tankemylderet dæmper sig og du vil bedre kunne registrere, hvad der sker i kroppen og derved tage de hensyn din krop har brug for.

Yogaen vil tage udgangspunkt i den klassiske hatha yoga og vil også indeholde elementer fra medi-yoga, yin- og restorativ yoga.

Der vil hver gang være både yogaøvelser, åndedrætsøvelser, lette mindfulness meditationer og der afsluttes liggende i afspænding af hele kroppen og nervesystemet.

Kontakt mig og hør nærmere om næste Mindful Yoga hold.

iStock-918529586
Yogakat

MediYoga®

MediYoga® betyder Medicinsk Yoga og udspringer af Kundalini Yoga. Det er en terapeutisk meditativ yogaform, som arbejder på det fysiske, psykiske, mentale, hormonelle og spirituelle plan.

MediYoga® hviler på naturvidenskabelig forskning i samarbejde med Kundalini Yogalærere, terapeuter, Karolinska Institut og Danderyd Hospital i Sverige og de enkelte øvelsers effekt på lidelser, f.eks. stress, hjertelidelser, rygsmerter m.m.

Øvelserne foregår siddende og liggende på en yogamåtte eller siddende på en stol og er så blide og nænsomme, at alle kan være med. MediYoga® giver bl.a. stærke og fleksible muskler, et stærkere nervesystem,
påvirker fordøjelsen, sænker blodtrykket, forbedrer blodomløbet, reducerer affaldsstoffer, skaber mental afslapning, giver større indsigt og lindrer smerter.

Kontakt mig og hør nærmere om næste MediYoga hold.